האר"י תכשיטי מקובלים
חברת האר"י תכשיטי מקובלים. מייצרת ומשווקת תכשיטים עם היסטוריה ושורשים. לכל תכשיט יש סיפור, משמעות והרבה ידע. כל תכשיט הוא עולם ומלואו, וחשוב לנו שהמשמעות והסיפור יהיו חלק ממך.
לכבוד השנה חדשה וטובה 15% קוד הנחה 2021
תליון דג עשוי זהב וחרוט בפסוקים "בן פורת יוסף" ו- "שמרני אל כי חסיתי בך" התליון בעל סגולות לשמירה והגנה לשפע ולריבוי הטוב.
הדג ביהדות מסמל בעיקר את השפע והריבוי הטוב של הדברים וכמובן סמל להגנה. הביטוי "בן פורת יוסף" לקוח מתוך ברכתו של יעקב אבינו לבניו. לפני מותו, מברך יעקב את יוסף ואומר בֵּן פֹּרָת יוֹסֵף, בֵּן פֹּרָת עֲלֵי-עָיִן; בָּנוֹת, צָעֲדָה עֲלֵי-שׁוּר (בראשית מט כב). הביטוי משמש היום בעיקר כסגולה כנגד עין הרעה. במסורת ישראל, יוסף הצדיק נחשב כמוגן מפני עינם הרעה וקנאתם של הבריות, בנוסף הדג, החי מתחת למים הוא בעצם סמל להגנה בגלל שנמצא מתחת למים, לא רואים ולא שומעים אותו ולכן מוגן.
יעקב אבינו השתמש בדג כסימן לברכה - "וידגו לרוב בקרב הארץ" (בראשית מ"ח, ט"ז) - שיהיו רבים כדגים. כאשר משה מביע בדבריו כמות גדולה ובלתי אפשרית הוא מדמה "אם את כל דגי הים יאסף להם" , כבר בבריאת העולם בורכו הדגים בברכת פרו ורבו והמספר האדיר של ביצים שמשריץ הדג, הפכו אותו לסמל של פוריות ופריון הנובע משפע רוחני, כלומר פוריות הנובעת מברכת שמיים.
בהקשרו לראש השנה "שנהיה לראש ולא לזנב"
תליון הדג הוא מתנה מושלמת לגבר ולאשה, תליון מעוצב ובעל משמעות ואנרגיה רבה לעונד אותו.
אתם מוזמנים לבקר בחנות שלנו! בחנות תוכלו להתרשם מכל הקולקצייה של תכשיטי האר"י ולקבל הסברים |